Maak het buiten éxtra gezellig tijdens de feestdagen

dit is de taalnl

Maak het buiten éxtra gezellig tijdens de feestdagen

Ook 2021 stond weer in het teken van veiligheid en afstand houden. We weten ondertussen dat de veiligste plaats buiten is. Dus laten we het daar extra gezellig maken met de feestdagen! We geven jullie enkele tips mee om het buiten heerlijk sfeervol en lekker warm te maken.

Niets gezelliger dan goed ingeduffeld klinken op een prachtig verlicht terras of tuin. Haal die kerstlichtjes, kaarsen en terrasverwarmers dus maar boven! Rekening houdend met normen natuurlijk.
 

Kerstlampjes

Geen kerst zonder twinkelende lichtjes. De keuze aan kerstverlichting is dan ook enorm. De norm NBN EN 60598-2-20 leert je alles over kerstlampjes en verlichtingskettingen voor buitengebruik. Versier je raam, vensterbank, overkapping, omheining of reling met fonkelende lampjes zoveel je maar wil! Van je terras- of tuinplanten kan je miniatuurkerstbomen maken met lichtjes en slingers. En een voorverlichte kerstboom op je terras of tuin maakt de kerstsfeer buiten compleet!
 

Kaarsjes

Om het decor nog wat meer op te pimpen zet je kaarsjes op tafel, hang je lampionnen op of zet je fakkels of buitenkaarsen rond het terras. Hou het wel veilig dankzij de normen EN 17616:2021 en EN 17617:2021.
 

Terrasverwarmers

Het koud krijgen is natuurlijk geen optie. Voorzie daarom voldoende hartverwarmende drankjes en versier je stoelen, zetels of banken met kussens en dekens. En waarom geen vuurkorven om marshmallows of kastanjes op te roosteren? Mag het wat meer zijn, voorzie dan parasolterrasverwarmers of stralingsverwarmers volgens de norm NBN EN 14543.

Het NBN wenst jou gezellige feestdagen. Maar vooral … een veilig en gezond nieuwjaar!