myNBN - het digitale platform voor normen

Waken over de integriteit van een organisatie is een zware taak. Met myNBN verlichten we die druk op je schouders. Het digitale normenplatform van het NBN helpt je om normen te beheren binnen jouw organisatie en zorgt zo voor efficiëntere processen, beter risicobeheer en algemene interne tevredenheid.

 

myNBN: jouw gepersonaliseerde en gecentraliseerde normencatalogus

Je normencollectie online beheren? Dat kan met myNBN. Dankzij dit handige online  platform voor normen raadpleeg je eenvoudig en snel de recentste én vervangen versies van NBN-normen (*) in verschillende talen. Met myNBN creëer je een gecentraliseerde normencollectie op maat van jouw organisatie, waarin ook je eigen normen een plaats krijgen. Je kan je normen er ook in geen tijd downloaden en printen, en nog veel meer.

Jouw NBN-normencatalogus op myNBN bevat :

 • alle Belgische normen (NBN);
 • alle Europese normen die door België zijn aanvaard (NBN EN);
 • alle internationale normen die zowel door Europa als België zijn aanvaard (NBN EN ISO);
 • internationale normen die niet door Europa, maar wel door België zijn aanvaard (NBN ISO).
   

Een oplossing op maat van jouw organisatie

Afhankelijk van je behoeften biedt myNBN heel wat mogelijkheden:

 • je eigen collectie bijhouden – je creëert je eigen normencollectie in jouw persoonlijke myNBN-account. Daar kan je al je normen raadplegen (in pdf-of leesformaat) en beschikbaar stellen voor je organisatie. Je kan ook notificaties inschakelen zodat je op de hoogte blijft van wijzigingen of updates;
 • normen online raadplegen – in de gebruiksvriendelijke online reading room raadpleeg je meer dan 35.000 Belgische en Europese normen in alle beschikbare talen (NL, EN, FR en DE). De leesmodus is op elk moment toegankelijk;
 • toegang tot buitenlandse normen en integratie van eigen normen – je kan op myNBN ook niet-NBN-normen (bijvoorbeeld buitenlandse normen) opvragen en toevoegen aan je normencollectie. Ook normen die je reeds in bezit hebt, kunnen opgenomen worden. Op aanvraag en dankzij een ingewerkt controlesysteem staat het NBN garant voor de copyright protection en compliancy van al je aankopen, ook bij andere uitgevers van normen;
 • de bedrijfscollectie beheren – enkel voor beheerders: per account wordt een administrator aangeduid, die zelf het beheer van de myNBN-account kan inrichten, andere users kan toevoegen en verwijderen en toegang krijgt tot de statistieken van de account inclusief gebruikersrapportering. Die inzichten kan hij of zij gebruiken om de myNBN-account te optimaliseren;
 • trainingen op maat – we bieden opleidingen aan op maat van jouw organisatie, waarin we jou en je collega’s wegwijs maken in de wereld van normen en myNBN.
   

De voordelen van myNBN

Met myNBN pluk je de vruchten van een intuïtieve, betrouwbare oplossing. Zo zorg je voor toegevoegde waarde voor je organisatie door:

 • de laatste normversies steeds correct te implementeren en er op de juiste manier naar te verwijzen. De integriteit van je bedrijf blijft dus gevrijwaard.
 • efficiëntere processen te hanteren via een gecentraliseerd systeem dat met meerdere gebruikers gedeeld kan worden en duidelijkheid schept binnen je organisatie.
 • beter risicobeheer.
 • een vlotte aankoopadministratie, waardoor je tijd en kosten bespaart.
 • een snelle en eenvoudige toegang tot alle normen en gerelateerde documenten. Het gevolg? Meer interne tevredenheid.

 

Bekijk hier hoe bedrijven myNBN inzetten

Vlottere internationale samenwerking en export bij Saint-Gobain Glass
Voor internationale glasproducent Saint-Gobain Glass zijn normen cruciaal. Normen maken niet alleen de internationale communicatie over de producten, maar ook de export makkelijker. Dat vertelt Anne Minne, verantwoordelijke voor normalisatie binnen het bedrijf en actief bij het NBN, CEN en ISO.

 

Normen vereenvoudigen de bedrijfswerking bij Deceuninck
Pvc-producent Deceuninck wil dat al zijn producten aan de laatste normen voldoen. Daarom houdt het bedrijf de recentste normversies nauwlettend in het oog via myNBN. “Tegelijk verlopen ook de bedrijfsprocessen vlotter dankzij normering”, zegt Anne-Marie Dalle, actief in het centrale labo van Deceuninck.  “Iedereen hanteert immers dezelfde methodes en technische taal."

 

myNBN en SDG's

Om organisaties te helpen bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN, ontwikkelde het NBN een speciale oplossing in myNBN. De kerngedachte: voor elke SDG krijg je toegang tot alle relevante normen. Zo maken we het voor jou gemakkelijker om tot concrete acties over te gaan.

Ga aan de slag en vraag toegang aan voor jouw NBN SDG oplossing!

Meer info over deze oplossingen?

Contacteer ons via sales@nbn.be of +32 2 738 01 11.