ISO 9001: opleidingen rond kwaliteitsmanagement

Wie kwaliteitsbeheer zegt, zegt ISO 9001. Deze internationaal erkende managementnorm is een onmisbaar kader geworden voor organisaties die begaan zijn met klantentevredenheid.

Een opleidingsaanbod op maat

Wil je ISO 9001 als beginnende kwaliteitsmanager snel volledig onder de knie hebben? Of wil je je huidige expertise verder uitdiepen? Het NBN heeft een aantal formules waaruit jiij kan kiezen: op locatie bij het NBN, bij jou op kantoor of bij je thuis online.

Waarom een opleiding volgen bij het NBN?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN, zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • De trainers van NBN Learning Solutions zijn ervaren experten. Bovendien zijn ze zelf actief in normcommissies rond managementnormen, waardoor ze kennis uit eerste hand delen. 
  • Wij bieden volledig nieuwe leerervaringen ondersteund door de beste technologieën: e-learning, blended learning en virtual classrooms.

 

Van start met ISO 9001? 

Ben je nog niet volledig vertrouwd met dé internationale norm rond kwaliteitsmanagement, dan biedt het NBN je twee opleidingsmogelijkheden:

1. Basisopleiding ISO 9001

Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je wat de ISO 9001-norm inhoudt, welke wijzigingen de implementatie ervan met zich meebrengt voor je organisatie en hoe je je daarop kan voorbereiden.

2. e-learning ISO 9001

Onze experten in kwaliteitsmanagement hebben een mix van theorie, voorbeelden, getuigenissen en oefeningen in een aantrekkelijk online leerplatform gegoten. Je leert waar en wanneer je wil aan je eigen tempo, en als je slaagt voor het examen aan het eind van deze module kan je een diploma ISO 9001 Certified Associate bekomen.

Je expertise rond ISO 9001 uitdiepen? 

Heb je al enige voorkennis rond ISO 9001 en kwaliteitsmanagement, dan is dit opleidingsaanbod je op het lijf geschreven: 

1. Master Track ISO 9001

Voor deze internationaal erkende managementnorm heeft het NBN een uniek leertraject ontwikkeld. De Master Track ISO 9001 bestaat uit vier delen: een introductie in ISO 9001 onder de vorm van een e-learning gevolgd door twee klassikale uitdiepingen en tenslotte een eindproef met een klassikale presentatie. Kers op de taart: wanneer je slaagt voor het examen en eindproef draag je de titel ISO 9001 Certified Master.

 

De fundamenten van ISO 9001 (e-learning):

Door een aantrekkelijke mix van theorie, voorbeelden, getuigenissen en oefeningen zorgen we met deze e-learning ervoor dat iedere deelnemer de basiskennis over ISO 9001 meeheeft. Bovendien leggen we verbanden tussen ISO 9001 en andere managementmodellen en heb je toegang tot extra lesmateriaal.

Let wel, wil je doorstromen naar de klassikale les moet je eerst slagen voor het e-learning examen. We vinden het immers belangrijk om iedereen hetzelfde kennisniveau bij te brengen voordat we meer geavanceerde onderwerpen in de klas behandelen.

 

Klassikale training:

Gedurende twee dagen verkrijg je meer diepgaande kennis over ISO 9001. Je leert de normeisen van ISO 9001 te interpreteren en toe te passen binnen de eigen professionele context. Je leert bovendien een aantal managementtechnieken die je kan toepassen in kwaliteitsmanagement. Ook zet je je eerste stappen in de wereld van kwaliteitsaudits en leer je bijvoorbeeld auditrapporten opmaken. Tenslotte krijg je een gepersonaliseerde opdracht om jouw opgebouwde kennis echt toe te passen. Als kers op de taart behaal je een diploma ISO 9001 Certified Master, uiteraard wanneer je slaagt voor het examen.

2. ISO 9001:2015 - interne kwaliteitsaudits uitvoeren volgens ISO 19011

Een goed kwaliteitsmanagementsysteem vereist regelmatige audits. ISO 19011 helpt je om interne en externe audits uit te voeren van je managementsystemen.

3. ISO 9001 - Quality Management Systems Lead Auditor

In deze opleiding leer je om als hoofdauditor na te gaan of een kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan alle eisen van de ISO 9001:2015-norm.

4. Masterclass QHSE-managers

Deze tweedaagse masterclass is geschikt voor QHSE-managers die zich willen ontwikkelen tot volwaardig Business Partner. De opleiding geeft je handvatten om vaardigheden (presenteren, adviseren, beïnvloeden en faciliteren) te ontwikkelen die je nodig hebt in jouw veranderende rol als QHSE-manager.

ISO 9001 bij jou op kantoor? Organiseer een bedrijfsinterne opleiding

Als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing om meerdere medewerkers tegelijk een opleiding rond ISO 9001 aan te bieden, dan komt NBN Learning Solutions tot bij jou. We brengen samen de opleidingsnoden van je organisatie in kaart en stellen daarna een gepersonaliseerd programma samen. De locatie, het tijdstip en de taal van de gekozen opleiding(en) kies je zelf.

Meer weten? Contacteer ons via learningsolutions@nbn.be of +32 2 738 01 11.